12 juni 2019

Aktiv bebis

Allmänt Familj

Nu var det ett tag sedan jag skrev sist, och det har såklart hänt en hel del. Jag och Saga har skapat en vardag tillsammans och det är verkligen som alla säger - vad gjorde man innan man fick barn? Vad la man all sin tid på? Haha! Saga skämmer i och för sig fortfarande bort mig med både nattsömn och en lång tupplur på förmiddagen så jag hinner med att plocka med saker hemma och det är jag så tacksam för. 
 
Igår var vi hos BVC för vägning och mätning, det var också tänkt att Rotavaccniet skulle tas om vi bestämt oss för det. Men vi valde faktiskt att avstå det. Jag tycker att det är jätteviktigt att vaccinera sina barn mot de vanligaste och farligaste folksjukdomarna vi har, men, jag kände osäkerhet kring Rota redan från början. Då sa vår BVC-sköterska att hon tyckte att vi skulle låta bli, om vi kände så. Nu känns det faktiskt bra att vi lät bli. Saga har varit lite orolig i magen på eftermiddagarna ibland, och det har precis avtagit. Kändes så dumt att riskera att hon får ont i magen igen. Så så fick det bli, men vad svårt det är att ta sådana beslut, det är någonting jag aldrig tänkt på innan jag fick barn. Man vill ju barnets bästa i alla lägen, men när det inte är självklart vad som är bäst, då blir det frustrerande. 
Nog om det. Vi vägde och mätte också, det är en lång tjej på hela 59,5cm, men hon väger ordentligt också med sina 5720g. Hon har alltså gått upp nästan ett helt kilo var fjärde vecka. Skönt att veta att ens mjölk gör vad den ska. 

Annars mår vi bra och njuter av tiden hemma tillsammans. Tänk att jag snart varit hemma med bebis i två månader, helt otroligt vad tiden springer iväg. Jag hade däremot hoppats på en bebis som älskar långa mysstunder i soffan, men jag har fått en riktigt vilde med stark vilja och rejäla röstresurser som används så snart hon tröttnat på något. Att ligga i knät och mysa = astråkigt, då försöker hon verkligen själv att ta i och sätta sig upp vilket såklart inte går riktigt än. Att få sitta upp funkar bättre - så man ser saker! Tackar gudarna för babysittern från BabyBjörn, den älskar hon och kan sitta i hur länge som helst och gunga (självklart får hon inte sitta hur länge som helst). Babygymet brukar fungera i 10 minuter eller så, max, sen har hon snackat klart med de hängande prylarna och tycker att det är totalt värdelöst att fortsätta konversationer med saker som inte svarar. När hon ska sova är benen och armarna både högt och lågt, de jobbar på upp och ner, åt höger och vänster, sparkas, det stånkas och stönas. Detsamma när hon vaknar. Men detta främst när hon ska sova eller vakna i sin egen säng. På dagarna, när hon sover i vagnen, säger hon bara till när hon vaknat. Tydligen var Sagas kusin exakt likadan när hon var liten. Skönt att höra att man inte är ensam. Haha!
 
Idag är det dags för onsdagsbadet, vi har gjort onsdagar och lördagar till bad-dagar. Det är så mysigt att bada bebisar tycker jag, inte för att jag har gjort det innan jag fick en egen. Men nu har hon själv börjat tycka att det är riktigt mysigt att bada och har de senaste gångerna inte fällt en enda tår utan ser riktigt tillfreds ut, det mår man själv så gott av. 

(null)

(null)

(null)Tills vidare,
Amanda

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress